Nokia N900 ni telefon s sposobnostmi računalnika – ni smartphone. Je najmanjši računalnik, kar ste jih kadarkoli držali v rokah, povrhu vsega pa z njim lahko tudi telefonirate. Tako da če potrebujete mobitel, stay away. Z N900 niti MMSa ne boste mogli poslati, da pa bi lahko opravili klic, morate kar precej klikati – več kot na “tradicionalnih” mobitelih.

Če pa na N900 pogledamo, kot smo nakazali zgoraj, torej kot na mini računalnik, postane jasno, da se igramo z ultra zmogljivo žverco – in to kot root, kar zna biti nevarno, če ne veste 100%, kaj delate. Kot že povedano na tem blogu, Maemo 5 je super OS in obeta ogromno (v smislu aplikacij), treba pa je, roko na srce, povedati tudi, kaj mu v tem trenutku manjka. Namreč, zadeva je res zelo nova, zato programerska skupnost še ni vzcvetela, kot najbrž vsak hip bo. V praksi to pomeni, da od aplikacij recimo lahko najdete zelo osnoven Twitter klient, ne pa tudi klienta za Facebook ali LinkedIn, kar je relativno čudno. Z gotovostjo pa lahko trdimo, da so to le porodni krči, ki bodo kmalu minili, saj se število aplikacij za N900 (oz. za Maemo 5) povečuje iz minuto v minuto.

Kako pa se N900 obnese kot telefon, je preveril Anej - http://anej.si/nokia-n900-v-funkciji-telefona/

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “N900: telefon ali računalnik?”

  1. Nokia N900 – nagradna igra | had blog pravi:

    [...] petih zvezdic N900 ♥ Vodafone Nekaj kritik N900 Applu ni všeč N900 N900 – test baterije N900: telefon ali računalnik? social media phone – [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !